A A A
 • апарат Tangra II
  апарат Tangra II
 • комплект
  комплект
 • Употреба
  Употреба
 • опаковка
  опаковка

Tangra II

 

Предназначение:

Професионалният електронен апарат “Tangra II” (Тангра 2) е ново поколение уред и е предназначен за извършване на активна биорезонансна терапия (АБТ) върху човешкия организъм, основаваща се на генериране на електромагнитни сигнали с определена честота и форма, чрез които се въздейства на вредните патогени (вируси и бактерии) и паразити в човешкия организъм, както и изчистването му от токсини. Ежедневната терапия с него изчиства организма от вредни паразити причинители на стотици болести, като същевременно повишава тонуса, премахва умората и повишава общото здравословно състояние. Апарата притежава високи технически параметри съчетани с максимално улеснено използване, което позволява да бъде прилаган от всякакви медицински специалисти  в тяхната практика, а също така и за самостоятелна ежедневна употреба. Базиран е върху трудовете на д-р Хулда Кларк.

Предвидени са 4 работни (честотни) програми за терапия, което позволява да бъде оказано силно влияние върху много широк спектър от вредни микроорганизми (повечето подобни апарати предлагани на пазара работят само на една фиксирана честота). Една от програмите е тази на електронният ЗАПЕР (Зепер, Zapper) на д-р Хулда Кларк. Налична е лекуваща програма за крайно високочестотна терапия (КВЧТ) за която се знае, че влияе ефикасно върху организми слабо податливи на друг вид облъчване, а също така способства за ускорено уравновесяване на обменните процеси в човешкия организъм - имуностимулант . Възможна е промяна на мощността на апарата, чрез което се постига по-добра настройка спрямо конкретното заболяване и чувствителност на дадения човешки организъм. Важно негово предимство е и положителното лечение на туморни и ракови образувания.

 

* Брошура за апарата може да намерите ТУК

 

Какво е активна биорезонансна терапия?

Основното лечение на болести днес се основава на химическо въздействие върху организма чрез медикаменти, както и чрез оперативна намеса – методи не винаги помагащи и в голяма степен вредящи на организма. Принципа на действие биорезонансната терапия се основава на разбирането, че човешките клетки на молекулно и атомно ниво са свързани и функционират посредством електромагнитни сили и взаимодействия.  В началото на миналия век американски доктор на име Реймънд Райф в опитите си да се пребори с рака се досеща, че както всяко материално тяло, така и клетките имат честота, с която трептят. Работейки усърдно върху своето предположение той успява да докаже, че всяка болест може да бъде излекувана, ако и бъде повлияно с определена честота. Изследвайки това той достига до извода, че бактериите, вирусите и паразитите имат своя собствена честота на трептение, нещо доказано и проверено от много специалисти след него. Ако тя е известна, патогенът може да бъде унищожен, като се облъчи с нея. Стените на мембраните се разрушават и патогенът бързо умира, обяснява Райф. Тоест всяка болест, причинена от патоген - бактерия или вирус, може да се излекува, като той бъде унищожен и организмът отново е здрав. Предимството на "Райф лечението" е, че то не засяга нито една здрава човешка клетка, защото те резонират на различни честоти. В списъка на Райф има повече от 500 болести, които той можел да пребори. Неговите трудове и резултати не остават незабелязани, макар фармацевтичната индустрия да омаловажава постигнатото от него. Доктор Хулда Кларк се запознава с трудовете му благодарение на своя баща работил за д-р Райф. Тя се посвещава изцяло на биорезонансната терапия, като изследва множество болести и лечението им чрез този метод. Нейните трудове са познати в лекарските среди, като печели множество награди. През 1988 г. д-р Хулда Кларк открива, че въздействайки върху живите паразити и патогени на  собствена им честота в продължение на няколко минути води до тяхната смърт. Всички подробности относно този вид лечение тя публикува в своята забележителна книга “Лечение на всички болести”, която е преведена на множество езици включително и на български. Апарата “Tangra II” е разработен прецизно и изцяло е базиран върху нейните трудове, като е съчетан със съвременна микропроцесорна електроника което многократно повишава ефективността и удобствата му. В рамките на настоящата инструкция не е възможно да се обхване цялата теория на биорезонансната терапия. Всички подробности относно нея бихте могли да намерите в посочената по-горе книга.Върху кои болести има влияние апарата?

Влиянието на апарата е доказано за множество болести, като може да отбележим някои:

•    Онкологични заболявания (туморни и ракови образувания)
•    Заболявания, предизвикани от едноклетъчни организми;
•    Заболявания, предизвикани от кожни паразити (краста, въшки);
•    Вирусни и микозни заболявания (грип, венерически болести, хранителна токсикоинфекция);
•    Гъбични поразявания (ноктови гъбички, млечница, лишеи и др.);
•    Глистни инвазии (острици, аскариди, цепнии, смучещи червеи и др.);
•    Заболявания на стомашно-чревния тракт (язва, гастрит, хепатит и др.);
•    Заболявания на пикочно-половата система (цистит, пиелонефрит, простатит и др.);
•    Болкови синдроми (главоболие, зъбобол, болки в областта на шията, гърба и ставите и др.);
•    Кожни заболявания (псориазис, дерматити, язви, изгарания и др.);
•    Заболявания на опорно-двигателния апарат (артрози, артрити, миозити и др.);
•    Заболявания на ендокринната система (на щитовидната жлеза, захарен диабет и др.);
•    Гнойни рани
•    Синдром на хроничната умора.
•    Постоперативно лечение и възстановяване.

Списъка на всички болести може да бъде намерен в книгата на  д-р Кларк. Апарата може да бъде използван превантивно ежедневно за унищожаване на вредните патогени в организма и за повишаване на тонуса.

 

Самата терапия с апарата, освен лечебно действие върху организма действа и стимулиращо върху имунната му система. По този начин го прави по-устойчив на бъдещи атаки от паразити. Друго положително действие е ускоряването на метаболизма на клетъчно ниво (обмяната на веществата), като по този начин се намалява затлъстяването и наднорменото тегло.

 

Предупреждение!
Прилагането на апарата при много сериозни заболявания, трябва задължително да се провежда под наблюдение на лекар!

 

Как да работим с апарата?


Комплекта на изделието “Tangra” е опакован в екологична картонена кутия и се състои от:

 

1 бр. Електронен апарат “Tangra II”
2 бр. Електроди – гривни
2 бр. Марли за подобряване на контакта
1 бр.  Трансформаторен мрежов адаптер с кабел
1 бр. Инструкция за експлоатация – 16 страници на български език с гаранционна карта
1 бр. Сертификат за оригинален продукт и лабораторни тестове за качество и съответствие издаден от “Nora research”.


 

На фигурата са показани основните индикатори и букси на апарата. Самия апарат се захранва от мрежата 220V посредством галванично разделен трансформаторен адаптер които е включен в комплекта. Включете буксата на адаптера в апарата там където е показано на фигурата, като след това го включите в контакт на мрежата. Включете двата кабела на електродите гривни в изходните букси намиращи са в горната част на апарата (виж фигурата). Леко овлажнете китките на ръцете си с вода. За по-добър контакт с кожата се препоръчва да използвате двете медицински марли приложени в опаковката. Намокрете ги и ги сложете на китките от долната страна, там където е металната част на гривната. След това поставете отгоре гривните електроди както е показано на следващата фигура:

 

 

Натиснете бутона “START”. На лицевия панел ще видите кръгообразни светещи индикатори – това показва, че апарата извършва терапията. Изберете програма за терапията като натискате левия бутон “PROGRAM” и гледате светещите индикатори над него. Възможните програми са четири: I, II, III и Ultra. Последната степен Ultra е за КВЧ терапията. По подразбиране е активна програма I.  Ако желаете може да промените нивото на изходната мощност. Това става посредством бутона “Out power” – индикаторите над него показват каква е мощността. Червения цвят означава висока изходна мощност (High). По подразбиране е активна ниска изходна мощност (Low). Процедурата трае 7 минути. След изтичането на 7 минути апарата сам ще се изключи при което индикаторите ще изгаснат и ще чуете кратък звуков сигнал. Когато апарата е неактивен свети червения индикатор “power off”. Не е необходимо да го изключвате от контакта. Апарата  запомня последната използвана програма и настройките си, при следващо пускане ще продължи терапията от последно използваната програма. Ще усетите леки бодежи по кожата на местата където гривната контактува с нея. Това е нормално вследствие на микротока протичащ през тялото.  Тока е ограничен до напълно безопасно ниво.

 

ВАЖНО! При по-нежна кожа и силни дразнения в местата на контакт с гривните намалете изходната мощност посредством бутона “Out power” до ниво “Low”.  По време на терапията не трябва да допирате ръцете си една в друга.

 

Цялата терапия е с продължителност 1 час и се провежда по следната схема изпробвана и доказана от д-р Кларк:

 

- 7 минути терапия
- 20 минути почивка
- 7 минути терапия
- 20 минути почивка
- 7 минути терапия

 

Първата процедура от 7 мин. убива паразитите, като намиращите се в тях бактерии и вируси ги напускат и навлизат в тялото през паузата от 20 мин. Втората процедура от 7 мин. убива освободените бактерии. Тази процедура е задължителна, без нея бихте почувствали признаци на простуда. Третата и последна 7 мин процедура убива и вирусите които загиват по-трудно. Паузите са необходими за пълното изменение на състоянието при патогените  в целия организъм, което спомага за пълноценното им унищожаване.

 

Цялостното лечение се извършва в зависимост от броя дневни терапии:

 

-    Една едночасова терапия дневно = 40 дни лечение
-    Две едночасови терапии дневно =  30 дни лечение
-    Три едночасови терапии дневно = 20 дни лечение


За здрав организъм е достатъчна употребата на апарата веднъж дневно.

 

Препоръчва се в първия ден от терапията да се консумират като храна само плодове в малко количество и много течности. Следващите два дни храната да бъде ограничена до варени картофи и плодове. Това спомага за по-пълната детоксикация на организма и ефективна терапия с апарата. По време на лечебния курс да се консумира минимум 2 литра вода на ден и да се избягват тежки и токсични храни (месо, животински мазнини, яйца и др).

 

Програми


Апарата разполага с 4 програми за биорезонансна терапия – I, II, III и Ultra.

 

Програма I: Програма ЗАПЕР. Основната програма на апарата. Включва се по подразбиране. Опорната честота е установената от д-р Хулда Кларк обща честота за ефективно лечение използвана в нейния ЗАПЕР. Модулирана честотно и времево за по-висока ефективност. Препоръчва се всяко лечение да започва и да се провежда основно с тази програма.

 

Програма II: Нискочестотна терапия. Характеризира се с много по-висока степен на проникване спрямо останалите програми. Много широк спектър на генерираните хармоници: от 1000 Hz до 1 000 000 Hz. Препоръчва се за комбинация с останалите програми като повишава тяхната ефективност породена от по-силното проникване в тъканите на ниската честота. Влияе положително върху артрити, мускулни спазми и повишено кръвно налягане.

 

Програма III: Средночестотна терапия. Терапия с модулиран сигнал с алтернативна опорна честота препоръчвана от д-р Кларк. Избрана е като оптимална честотна граница между способност за проникване и въздействие. Множество запери използват именно такава опорна честота. Терапията с тази програма влияе по-добре върху по-големите вредни микроорганизми каквито са вирусите.

 

Програма Ultra: Терапия с висока честота. Терапия с по-различно въздействие от останалите програми. Повишава амплитудата на трептене на човешките клетки добавяйки външна енергия, като по-този начин повишава многократно способността на човешкия организъм да се пребори с болестта без медикаменти. Имуностимулант . Подтиска разрастването на туморни образувания. Вследствие на многогодишни изследвания се препоръчва и за определен тип заболявания които може да намерите в таблицата по-долу. Препоръчва се също така да бъде комбинирана със ЗАПЕР терапията – Програма I.

 

Препоръчително използване на програмите според заболяванията:

 

Програма I: Основна програма. Ефикасна срещу всички видове заболявания. Списъка на всички болести може да намерите  в книгата на д-р Кларк.  Унищожава вируси и вредни микроорганизми.

 

Програма II: Нормализира кръвното налягане, помага при артрит и мускулни спазми. Спомага за цялостно повишаване на ефективността на терапията с апарата. Препоръчва се в комбинация с всички останали програми за по-дълбоко проникване.

 

Програма III: Ефективна срещу вируси и простудни заболявания. Препоръчва се като алтернатива на Програма I.

 

Програма Ultra: Имуностимулираща програма с висока честота. Повишава защитните сили на организма и активните му съпротивителни сили срещу болестите. Също така се подтиска разрастването на туморни образувания. Препоръчва се за комбинация с Програма I, както и за специфични заболявания като: полипи на стомаха и миома на матката, доброкачествени тумори на кожата и яйчниците, локализирана фиброаденоматода и фиброаденом на гърдите, злокачествен меланом на кожата, рак на стомаха, гърдите, яйчниците, тялото и шийката на матката, хранопровод, бял дроб, черва, глава и шия и др.

 

Препоръчвани насоки за използване на комбинация от програмите:*

Един сеанс = едночасов сеанс по схемата на д-р Кларк 7-20-7-20-7:

 

Общи комбинации за всички видове заболявания:

 

Програма I – един сеанс; Програма II – един сеанс; Програма I – един сеанс; Програма Ultra – един сеанс.

 

Програма III – един сеанс; Програма II – един сеанс; Програма III – един сеанс; Програма Ultra – един сеанс.

 

Програма I – един сеанс; Програма II – един сеанс; Програма III – един сеанс; Програма Ultra – един сеанс.

 

Препоръчвани комбинации за простудни заболявания:

 

Програма III – един сеанс; Програма Ultra – един сеанс; Програма III – един сеанс; Програма Ultra – един сеанс.

 

Препоръчвани комбинации за онкологични заболявания:

 

Програма Ultra – един сеанс; Програма I – един сеанс; Програма Ultra – един сеанс; Програма I – един сеанс.

 

*Отчитайки влиянието на апарата върху дадените заболявания бихте могли сами да определите най-въздействащите комбинации върху заболяването. Посочените комбинации не са задължителни, а препоръчителни.

 

За да ви служи апарата безотказно, както и за да ви важи гаранционната карта е необходимо да спазвате следните препоръки:


1.Пазете го от удари и го прибирайте на сухо място след употреба.
2.Използвайте чиста кърпа за почистването на прахта.  
3.Не използвайте  химикали за почистването му, леко влажна кърпа с вода е достатъчно.
4.Бъдете внимателни когато натискате копчетата.
5.Не насилвайте буксите и вадете кабелите единствено като хващате буксата
6.Използвайте единствено приложения в комплекта адаптер

 

Допълнителни принадлежности и резервни електроди

 

Във връзка с прилагането на концентрирана терапия върху определени части от тялото допълнително могат да се закупят различен вид електроди (пластири, джапанки за ходила, вендузи и др.) които могат да се намерят при посочения дистрибутор. Включването им  в апарата се осъществява по същия начин както гривните за китка. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГРИВНИ И ЕЛЕКТРОДИ ОТ ДРУГИ АПАРАТИ! Гривните са разработени специално за апарата “TangraII” и заменянето им с друг тип не гарантира действието му. При повреда на електрод може да закупите оригинален със заявка при дистрибутора.

Aпарата НЕ ТРЯБВА да се използва от:

 

1. Хора с имплантанти с батерии.
2. Хора с трансплантации на органи.
3. Бременни или кърмещи жени.
4. Деца под 8 години.

 

Технически особености:

Използвани са иновативни и съвременни технологии, като продукта е разработван много внимателно и продължително време за постигане на максимална ефективност и удобство. Основната му част е микропроцесорна схема с уникална програма която гарантира висока степен на стабилност на генерираните честоти и изходен ток, съчетано с прецизна стабилизация и ниска консумация. Всички използвани елементи са с високо качество от утвърдени производители. Самото изделие е произведено и проектирано изцяло в Европейският съюз.


* Всеки един продукт се тества в лабораторията на “Nora research” за качество и съответствие, като за това бива издаван сертификат  които придружава уреда. Не купувайте уреди без сертификат и гаранционна карта!

 

Гаранционен срок: 12 месеца

 

Повече за апарата, както конкретни технически характеристики може да намерите в "Инструкцията за експлоатация", която придружава всеки уред, а също така за въпроси, повече информация и поръчки може да ни пишете на електронният адрес посочен в страницата "Контакти".

  

 

Препоръчителна цена* на дребно от дистрибуторската мрежа: моля, отправете запитване на e-mail:  nora.research@mail.bg


*При покупка от нашия интернет магазин спестявате от 10 до 30%. Може да влезете в него от ТУК


(За дистрибутори специални отстъпки)